Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Subsidie voor zorginstellingen die kampen met agressie

Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september geld aanvragen om agressie en geweld tegen zorgmedewerkers aan te pakken, aldus nieuwssite Zorg en Welzijn. De ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’ geldt voor de periode 2012-2015. Het gaat om maximaal 10.000 euro per instelling.
Subsidie voor zorginstellingen die kampen met agressie

Met het geld kunnen zorginstellingen externe deskundigen inzetten om hun beleid een extra impuls te geven, aldus Zorg en Welzijn. De regeling is onderdeel van het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’, een initiatief van de gezamenlijke sociale partners in de zorg en drie ministeries VWS, BZK en Veiligheid & Justitie.

Gehandicaptenzorg

Per jaar komen 100 instellingen in aanmerking voor ondersteuning. In de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg (15), de gehandicaptenzorg (18), de jeugdzorg (14), verpleeg- en verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg (33) en de algemene en academische ziekenhuizen (20). Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september de ondersteuning aanvragen bij het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Een op drie zorgmedewerkers heeft te maken met agressie

Richtlijnen voor aangifte van agressie in zorg

Schippers wil agressieve patiënten zorg onthouden

Game bestrijdt agressie tegen ambulancehulpverleners

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.