Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieplafond PGB opnieuw verhoogd

Staatssecretaris Bussemaker van VWS heeft het subsidieplafond voor het persoonsgebonden budget (PGB) opnieuw met 38 miljoen euro verhoogd. Ondanks de verhoging van 155 miljoen euro vorige maand, melde Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) dat het PGB-subsidieplafond op 1 juli alweer bereikt was.

Het CVZ kondigde in februari al aan dat zorgkantoren géén nieuwe PGB’s zouden mogen toekennen. Nieuwe cliënten die een PGB wilden aanvragen, zouden op een wachtlijst worden geplaatst. Staatssecretaris Bussemaker heeft het CVZ vervolgens gevraagd om de zorgkantoren toestemming te geven extra PGB’s toe te kennen, omdat iedereen snel moeten kunnen beschikken over een eigen budget. Hiervoor had het kabinet het subsidieplafond in 2007 verhoogd met 314 miljoen euro tot 1.378 miljoen euro. Ondanks deze verhoging werd het subsidieplafond op 1 juli 2007 opnieuw bereikt door de instroom van nieuwe budgethouders. (Zorgverzekeraars Nederland)

Lees ook:

‘Opnieuw meer geld voor pgb’s’

Subsidiepot voor PGB-zorg is nu al leeg

Pgb schiet alweer door subsidieplafond

ZN voorziet wachtlijsten voor pgb

PGB dient als sluiproute om AWBZ-plafond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.