Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Swinhove wint internationale prijs met wijkproject

Redacteur Zorg+Welzijn
De Swinhove Groep in Zwijndrecht heeft een internationale prijs ontvangen voor haar wijkprojecten. De prijs, de 2011 Excellence in Ageing Services Award, is van de International Association of Homes & Services for the Ageing (IAHSA) in Washington. “Een uitstekend voorbeeld voor hoe ouderen in de gemeenschap te betrekken.”
Swinhove wint internationale prijs met wijkproject

De Swinhove Groep heeft in Zwijndrecht verzorgdwonenprojecten opgezet in samenwerking met maatschappelijke organisaties en de gemeente. De prijs van het internationale netwerk van organisaties voor ouderenzorg (IAHSA) is toegekend aan deze projecten omdat ze “een uitstekend voorbeeld zijn om senioren en de gemeenschap waarin ze leven te betrekken bij de vraagstukken in de ouderenzorg”.

Zelfstandig

Sinds 2004 werkt Swinhove met maatschappelijke organisaties en de gemeente Zwijndrecht onder de naam Vivera aan verschillende projecten. Doel is om wonen, zorg en welzijn in de wijken bij elkaar te brengen en senioren langer zelfstandig te laten wonen in de eigen wijk. Op zeven plaatsen in Zwijndrecht zijn verzorgdwonenprojecten opgezet, waarbij zelfstandig wonende senioren gebruik kunnen maken van zorgsteunpunten en wijkcentra. Daarnaast is de Sociëteit Zwijndrecht opgericht, waarvan inmiddels zevenhonderd senioren lid zijn en die verschillende keren per maand in de wijkcentra bijeenkomen.

kosten dalen

Volgens Swinhove Groep is gebleken dat de wijkprojecten de kosten voor de AWBZ in Zwijndrecht met ruim 25 procent doen dalen ten opzichte van het gemiddelde in Nederland doordat minder verpleeghuisplaatsen nodig zijn.

De Excellence in Ageing Services Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan organisaties die projecten ontwikkelen die actuele vraagstukken in de ouderenzorg aanpakken en een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

‘Implementeer innovaties sneller in ouderenzorg’

De Hoven schaft alle regels af in ouderenzorg

Ouderenzorg verspilt miljoenen door onnodige zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.