Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Synappz Medical Apps beste e-Health Start-Up van 2012

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse app ontwikkelaar Synappz Medical Apps heeft de eerste plaats gewonnen in de race om beste e-Health Start-Up 2012 van Europa tijdens het Doctors 2.0 congres in Parijs.
Synappz Medical Apps beste e-Health Start-Up van 2012

De wedstrijd om de titel beste e-Health Start-Up van het jaar wordt door de Doctors 2.0 beweging georganiseerd om kracht bij te zetten aan haar ambitie om nieuwe technologie snel en flexibel in te zetten in bestaande processen in ziekenhuizen en andere zorginstanties. Dit jaar streden 11 start-ups vanuit geheel Europa in de finale om deze prestigieuze titel.

iP Plaslijst

Synappz Medical Apps eindigde bovenaan de lijst en won zowel de jury- als de publieksprijs. Het bedrijf won de prijs vooral op basis van haar recent gelanceerde app iP Plaslijst, die consumenten en patiënten in staat stelt om met hun iPhone snel en gemakkelijk een digitale plaslijst in te vullen. De plaslijst bevat alle gegevens omtrent de waterhuishouding van de gebruiker (vochtinname, plaspatroon, urineverlies) en is een belangrijk hulpmiddel bij het in kaart brengen van blaasproblemen.

Video van iP Plaslijst

Jury

Denise Silber, organisator van het Doctors 2.0 congres in Parijs, legt uit dat de app van Synappz bijdraagt een oplossing voor een reëel medisch probleem en waarde toevoegt voor arts en patiënt. Daarnaast was het business model op orde zodat het idee ook uitgevoerd kon worden.

Prijs

Onderdeel van de gewonnen prijs is dat Synappz in september van dit jaar mag afreizen naar de Amerikaanse tegenhanger van Doctors 2.0, het Medicine X congres. Synappz zal zich daar presenteren aan de sterk groeiende Amerikaanse community van e-Health specialisten.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: App Store )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.