Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Taco Gosens: ‘Kuipers onderschat maatschappelijke waarde van de orthopedie’

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
De orthopeden zien met lede ogen aan hoe de planbare zorg weer wordt afgeschaald. Orthopedische behandelingen zijn de eerste behandelingen die moeten wijken voor de covid-zorg. ‘Terwijl onze behandelingen een aantoonbaar kwaliteit van leven toevoegen’, stelt professor en vooraanstaand orthopedisch chirurg Taco Gosens.
Taco Gosens | Orthopedisch Chirurg | Etz 2021
Premium

‘Wij worden, onder andere door

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Ernst Kuipers heeft al in het voorjaar van 2020 aangegeven dat de verloren levensjaren en qualy’s door het uistellen van zorg wel eens groter zou kunnen zijn dan de winst van de covidzorg. Dat is hij steeds blijven benadrukken. Ook in deze periode geeft hij aan dat de werkelijke pijn zit in het afschalen van reguliere zorg. Maar covidpatiënten zijn acuut zorgbehoeftig want stervensbenauwd als zij voor opname in aanmerking komen. Ze hebben in de kliniek met Optiflow maar liefst 60 liter zuurstof per minuut nodig. Dat regel je niet thuis. Dus acute patiënten help je altijd. Zo is onze zorg geregeld. De noodzakelijke afschaling gescheidt volgens door de FMS opgestelde triagemodellen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.