Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Tandartsen concurreren niet’

Redacteur Zorg+Welzijn
Tandartsen zitten niet te wachten op klanten die een eenmalige behandeling willen. Dat zegt de Consumentenbond op basis van onderzoek bij 500 tandartsen. 'Marktwerking kan alleen als voldoende aanbieders ook willen concurreren.'
'Tandartsen concurreren niet'

Uit het onderzoek blijkt dat driekwart van de tandartsen geen zin had om eenmalig op korte termijn een kroon te plaatsen. Tandartsen gaven volgens de Consumentenbond aan het te druk te hebben of geen trek te hebben in ‘shoppers’. Als iemand echter vaste klant wilde worden, kon in bijna de helft van de gevallen de behandeling wel plaatsvinden.

Aanzwengelen

De Consumentenbond zegt in een reactie dat marktwerking alleen succesvol kan zijn met voldoende aanbieders die willen concurreren en consumenten die op zoek gaan naar betere of goedkopere zorg. ‘Ons onderzoek laat zien dat we daar nog lang niet zijn’, aldus directeur Bart Combée. Om de marktwerking aan te zwengelen, begint de Consumentenbond de campagne ‘Betaalbare Zorg’. (Zorgvisie – ANP / foto: ANP Nils van Hout)

Lees meer

NZa scant tandartstarieven zonder conclusies

‘Tandartstarieven nog steeds niet inzichtelijk’

De tandarts is paar procent duurder geworden

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.