Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Tandartstarieven gestegen met 10,7 procent

Mark van Dorresteijn
De tandartstarieven zijn in 2012 met gemiddeld 10,7 procent gestegen ten opzichte van 2011. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wordt het beeld dat in juni ontstond over de tarieven definitief bevestigd.
Tandartstarieven gestegen met 10
Foto: ANP - Nils van Hout

De NZa ziet ook dat er minder contracten tussen verzekeraars en mondzorgaanbieders zijn. Verder waren consumenten iets minder tevreden over de mondzorg.

Prijsstijging

De prijsstijging verschilt per behandeling. Zo bleef de prijsstijging bij de periodieke controle beperkt met 3,2 procent. Als er geen vrije prijzen waren geweest zou de NZa de prijzen 2011 met 3,31 procent indexeren. Zo bekeken is de periodieke controle zelfs iets goedkoper geworden. De prijzen van de meest voorkomende beugelbehandelingen bleven gelijk of werden lager in 2012. Wie voor een wortelkanaalbehandeling of vulling naar de tandarts ging was duurder uit, een eenvlaksvulling werd 21,8 procent duurder, een volledige wortelkanaalbehandeling 40,6 procent.

Ontevredenheid

Uit het consumentenonderzoek in de marktscan blijkt dat meer mensen overwogen om te wisselen van tandarts, orthodontist, tandprotheticus of mondhygiënist. Ook geven consumenten aan minder tevreden te zijn over de informatie die ze hebben om een aanbieder te kiezen. De toegankelijkheid en wachttijden voor mondzorg bleven gelijk.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.