Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandheelkunde UMCG gedeeltelijk weer open

Mark van Dorresteijn
Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) dat door legionella werd getroffen, is weer grotendeels geopend. De instelling voor patiëntenzorg en onderwijs was de afgelopen weken gesloten.
Tandheelkunde UMCG gedeeltelijk weer open

Het waterleidingstelsel is chemisch gereinigd en gedesinfecteerd. Ook is er een nieuwe waterleiding aangelegd. Daardoor kunnen in twee zalen weer patiënten worden behandeld. In één behandelzaal en op de polikliniek blijkt de bacterie heel hardnekkig, daarom worden daar extra reinigings- en desinfectiemaatregelen getroffen.

Geen infecties

De ongeveer 2000 patiënten die afgelopen tijd in het centrum zijn behandeld, hebben een brief gekregen over de besmetting. Voor zover het UMCG bekend, is niemand ziek geworden van de bacterie. ‘Er hebben zich wel drie studenten bij ons gemeld, maar er zijn geen aanwijzingen dat het een legionella-infectie was’, aldus een woordvoerder van het centrum.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: UMCG )

Lees ook:

Legionella bij UMC Groningen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.