Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Tariefverhoging intensieve somatische revalidatiezorg

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voert een toeslag in op het tarief voor intensieve somatische revalidatiezorg. Deze toeslag maakt intensieve revalidatie in de eerste weken van behandeling mogelijk. Naar verwachting verkort dit de duur van de revalidatie.
Tariefverhoging intensieve somatische revalidatiezorg

Het gaat hier om somatische revalidatiezorg voor cliënten met ZZP VV9. Door een toeslag in te voeren voor de somatische revalidatiezorg, kan de behandeling in verpleeghuizen na bijvoorbeeld een hersenbloeding of botbreuk geïntensiveerd worden, afhankelijk van de belastbaarheid van de cliënt. Hierdoor kan de cliënt sneller herstellen, aldus de NZa. Bovendien sluit deze intensieve therapie beter aan bij de nieuwste ontwikkelingen in de revalidatiezorg.

Tijdelijke maatregel

De verhoging van deze tarieven is een tijdelijke maatregel, in afwachting van de overheveling van somatische revalidatiezorg naar de zorgverzekeringswet per 2012. Deze vorm van zorg hoort in feite niet thuis in de AWBZ, omdat het herstelgerichte zorg betreft na opname of behandeling in het ziekenhuis. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kamer akkoord met latere overheveling revalidatie

Revalidatiecentrum Amsterdam fuseert met Jan van Breemen Instituut

Revalidatie EPD krijgt drie ton subsidie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. r -‘Vind jij dit dan nog NORMAAL, dat iemand, die een belangrijke leidende functie in de zorg heeft en het zelf normaal vindt om dan nog elk jaar een bonus op te strijken,wetende,dat hij personen als jij hiermee vreselijk tekort doet!?’Ikzelf zou niet willen en ben vaak hiermee in tweestrijd!
    En dat gaat maar door bij overheidsinstanties als banken en zorgverzekeraars en noem maar op,zonder dat op dit vlak werkelijk iets veranderd!

  2. Lees alle reacties
  3. r -‘Vind jij dit dan nog NORMAAL, dat iemand, die een belangrijke leidende functie in de zorg heeft en het zelf normaal vindt om dan nog elk jaar een bonus op te strijken,wetende,dat hij personen als jij hiermee vreselijk tekort doet!?’Ikzelf zou niet willen en ben vaak hiermee in tweestrijd!
    En dat gaat maar door bij overheidsinstanties als banken en zorgverzekeraars en noem maar op,zonder dat op dit vlak werkelijk iets veranderd!

  4. ik vraag mij af van waar zijn wij mee bezig wij kunnen niet helpen van dat er cricis is daar moeten wij nu voor boeten. ben zelf rolstoel afhankelijk daarom wil ik u vragen of u in de rolstoel wil zitten het mag van mij hoor dan weet u precies waar u over praat u moet dit zelf maar eens mee maken en daarom moeten wij de mindere man onder lijden wij mensen moeten al zoveel betalen en dan hier op nog op schandalig is dat wij mensen hebben hier er niet omgevraagt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.