Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Technologie als verjongingskuur voor de raad van toezicht

Samira Ahli
Samira Ahli is adjunct-hoofdredacteur van Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Uit onderzoek van de NVTZ blijkt dat de raden van toezicht behoorlijk gedigitaliseerd zijn. Tegelijkertijd biedt de opkomst van zorgtechnologie kansen voor verjonging.
Marius Buiting, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg
Marius Buiting, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg Foto: Herbert Wiggerman
Premium

Om raden van toezicht handvatten

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het feit dat RvT’s een whatsappgroepje hebben of hun stukken van een scherm lezen dient niet gelijkgesteld te worden met het hebben van begrip rondom digitalisering. Digitaal denken en doen vraagt om een fundamenteel andere benadering van organiseren. Over ontsluiten van cliëntgegevens, de infrastructuren die daarvoor nodig zijn, over interoperabiliteit van de gebruikte systemen in organisaties/sectoren, over wetgeving, over de juiste zorg op de juiste plek, maar in de kern om het eigenaarschap richting cliënten. Cliënten verwachten digitale vernieuwing. En we moeten ook; er is een en-en-en beleid nodig waarbij digitalisering één van de pijlers is. Die beweging komt op gang, maar het is van belang dat bestuurders (en RvT’s) hier leiderschap in tonen, hun kennis op niveau krijgen en die kennis verder organiseren binnen maar ook tussen organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.