Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tekort aan specialisten in Vlietlandziekenhuis

Mark van Dorresteijn
In de regio Rijnmond is een tekort aan specialisten waardoor de beschikbaarheid van zorg in gevaar komt. Dat zegt directeur Aad de Groot van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam tegen RTV Rijnmond.
Tekort aan specialisten in Vlietlandziekenhuis

“Het tekort vindt vooral plaats op het gebied van gynaecologie, maar ook de afdelingen dermatologie en geriatrie hebben er last van.” De Groot erkent dat ook het Vlietlandziekenhuis problemen heeft. “Wij hebben twee gynaecologen tekort gehad, waardoor we gedwongen zijn geweest om tijdens de zomerperiode de afdeling tweemaal te sluiten.”

Regiotekort

Het tekort in de regio is groot, stelt De Groot. “Er wordt gezegd dat er op dit moment vijftien vacatures openstaan. Of dat helemaal klopt weet ik niet, maar er is op dit moment zeker een tekort.”

Samenwerkende ziekenhuizen

Volgens de bestuurder moeten ziekenhuizen keuzes maken welke afdelingen zij sterk willen houden en welke zorg ze uitbesteden aan andere ziekenhuizen. Deze maand nog vergaderen de ziekenhuizen in de regio Rijnmond met elkaar om te praten over een samenwerkingsverband om het tekort aan specialisten op te kunnen lossen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Beluister fragment

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.