Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Telemonitoring kan 1.300 fte vrijspelen in ziekenhuizen, maar samenwerking stokt

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Bart Berden, bestuurder van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, en Marjo Vissers, CEO van Coöperatie VGZ, vinden het zorgelijk dat een gezamenlijke aanpak voor telemonitoring ontbreekt. Terwijl het volgens hen een krachtig instrument is om het personeelstekort op te vangen en wachtlijsten weg te werken, stellen ze in een gezamenlijk statement.
Premium

Telemonitoring, ook wel thuismonitoring genoemd,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Breng dit in, in de doorontwikkeling van de PGO. Dat is het instrument van de inwoner waarmee gegevens geregistreerd en uitgewisseld kunnen worden, in het zorgnetwerk van die persoon. Dat zorgnetwerk is doorgaans groter dan één zorgaanbieder en omvat ook sociale contacten.

   Door de mens als uitgangspunt te nemen, ben je in staat registreren en delen van gegevens en de monitoring daarvan door de mens zelf, naasten en/of servicecentra en andere professionele organisaties te laten doen. Digitaal ondersteund, thuis of onderweg. Geheel in lijn met IZA: zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan …

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.