Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Telemonitoring wordt overhyped’

Annelies Vermeulen
Telemonitoring van hartpatiënten en andere chronisch zieken werkt helemaal niet zo goed. Dat blijkt uit een Amerikaans en een Duits onderzoek.
'Telemonitoring wordt overhyped'

In het Amerikaanse onderzoek werden hartpatiënten gevolgd als zij weer thuis waren na een ziekenhuisbezoek. Dokters kregen een update van hun gewicht en gezondheid. Aan het einde van de proef bleek dat geen enkele patiëntengroep voordeel had van telemedicine.

Duits onderzoek

In het Duitse onderzoek werden patiënten ook thuis gevolgd na ziekenhuisbezoek. De Duitse onderzoekers deden dit langer en uitvoeriger dan de Amerikaanse onderzoekers. Ook hier had geen enkele groep patiënten voordeel bij telemedicine.

Amerikaanse arts

Volgens de Amerikaanse arts Robert Langreth moet telemedicine net zo getest worden als drugs en apparaten waarvan je zeker wilt weten hoe ze werken. “We moeten niet langer de resultaten van kleinschalige onderzoeken geloven.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Telemonitoring verbetert kwaliteit van leven

Telemonitoringsysteem Philips Motiva toont verbetering zorg hartpatiënten

Succes van telemonitoring COPD-patiënten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.