Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Telezorg succes bij Friese thuiszorg, meer subsidie gevraagd

Mario Gibbels
Deze week kreeg de honderdste cliënt van Thuiszorg Het Friese Land zorg op afstand. “Een succes” in hun eigen woorden. Maar daar blijft het voorlopig bij, totdat VWS besluit de tijdelijke subsidieregeling structureel te maken.

Zorg op afstand betekent op gezette tijden contact met de verpleegkundige met een eigen beeldtelefoon en camera. In gevallen waar de thuiszorg anders langs had moeten komen, worden nu reistijd en reiskosten bespaard. Thuiszorg Het Friese Land werkt hiervoor samen met Nij Finster, die zorg draagt voor apparatuur, infrastructuur en service. Het Friese Land heeft de dienstverlening inmiddels geïntegreerd in haar zorgaanbod, terwijl Nij Finster de techniek verder heeft geprofessionaliseerd.

Subsidie

Het Friese Land neemt echter geen extra klanten voor zorg op afstand aan. De bekostiging komt namelijk vanuit subsidie van het ministerie van VWS. Die declaratieregeling stopt echter op 1 juli 2010. Totdat de overheid besluit de projectfinanciering structureel te maken blijft het bij de honderd aansluitingen van dit moment. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.