Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooi boekt 4,4 miljoen winst

Het Tergooi ziekenhuis sluit het jaar 2015 af met een winst van 4,4 miljoen euro. Daarmee is het resultaat in 2015 nagenoeg gelijk aan de financiële doelstelling in de begroting (4,5 miljoen). Dat blijkt uit het recent gepubliceerde jaarverslag.
monies400.jpg
Foto: Fotolia

Met de behaalde resultaten van de afgelopen jaren zet de verbetering van de vermogenspositie van Tergooi zich verder door. Tergooi heeft een omzetratio (eigen vermogen/omzet) gerealiseerd van 18,2 procent in 2015. De omzetratio ligt daarmee ruim boven de door de bank gestelde minimale norm van 15 procent. Met deze omzetratio voldoet Tergooi ruimschoots aan de leningsvoorwaarden van de banken. En ligt het ziekenhuis op koers voor het definitief verkrijgen van de nieuwbouwfinanciering. De solvabiliteit is in 2015 ten opzichte van 2014 gestegen van 32 procent naar 36 procent. De norm is minimaal 20 procent.

Ziekenhuis
Tergooi besloot in 2015 om de nieuwbouw van het ziekenhuis op gezondheidspark Monnikenberg in twee fases uit te gaan voeren. Op die manier kan Tergooi zo snel mogelijk met de nieuwbouw beginnen en een kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig zorgaanbod blijven garanderen aan de inwoners van de Gooi en Vechtstreek. Ook kan het ziekenhuis zo een flexibel concept op- of afschalen afhankelijk van ontwikkelingen in de komende jaren. De financiering van de nieuwbouw bevindt zich in een vergevorderd stadium en Tergooi wil deze in 2016 rond hebben. De verkoop van het Janshuis, de voormalige ziekenhuislocatie in Laren, is in 2015 in gang gezet. Tergooi  verwacht de locatie Laren in 2016 daadwerkelijk te kunnen verkopen. Lees hier het hele jaarverslag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.