Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooiziekenhuizen schrijft weer zwarte cijfers

Lotte Maas
Tergooiziekenhuizen heeft in 2011 een lichte winst van 1,3 miljoen euro gemaakt. In 2010 leed het ziekenhuis nog een verlies van 5,9 miljoen euro. De jaarcijfers werden vanmiddag gepresenteerd.
Tergooiziekenhuizen schrijft weer zwarte cijfers

In 2010 werd door toenmalig bestuursvoorzitter Leo Schoots een plan van aanpak opgesteld om de slechte financiële situatie te verbeteren. De slechte situatie werd in het plan vooral toegeschreven aan een verlies van marktaandeel. In 2011 versterkte Tergooi de samenwerking met diverse zorgpartners. Zo leidde de samenwerking met het AMC Amsterdam en het Flevoziekenhuis Almere tot een nieuwe katheterisatiekamer in Tergooi Blaricum, en kregen ze toestemming om mensen met niet-acute hartaandoeningen te dotteren.

Daling van personeelskosten

Verder werd er ingezet op besparing op personeelskosten. In 2010 werd naar aanleiding van onafhankelijk onderzoek geconcludeerd dat Tergooiziekenhuizen meer arbeidsplaatsen inzette voor de uitvoering van zorg in vergelijking met andere ziekenhuizen. De personeelsformatie werd in 2011 daarom met 180 fte teruggebracht. Mede hierdoor daalden de personeelskosten ten opzichte van 2010 met 6,5 miljoen euro.

Vertrouwen

Ruurd Jan Roorda, sinds maart 2012 bestuursvoorzitter van Tergooiziekenhuizen: ‘Tergooi staat er financieel beter voor en we zijn efficiënter gaan werken. Daarnaast is de fusie vrijwel geheel afgerond en hebben we nu een helder toekomstperspectief waarvoor ook echt enthousiasme bestaat binnen en buiten het ziekenhuis. Ik heb er alle vertrouwen in dat we die lijn in 2012 en daarna zullen voortzetten.’

2012

Over 2012 laat de begroting een resultaatprognose zien van 1,4 miljoen euro. Het ziekenhuis loopt voor 2012 op koers.

(Zorgvisie – Lotte Maas | Foto: ANP – Lex van Lieshout)

Lees meer

Tergooiziekenhuizen schrapt 250 arbeidsplaatsen

Tergooiziekenhuizen lijdt miljoenenverlies

Ruurd Roorda nieuwe voorzitter Tergooiziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.