Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Test HIS-KIS communicatiestandaard succesvol

Annelies Vermeulen
HIS-leveranciers Promedico ICT en PharmaPartners en KIS-leveranciers VitalHealth Software en Portavita hebben de testfase van de HIS-KIS communicatiestandaard met succes afgerond.
Test HIS-KIS communicatiestandaard succesvol

Met de afronding van de testfase is een belangrijke eerste stap gezet in de uitwisseling van gegevens tussen huisartseninformatiesystemen en keteninformatiesystemen op basis van een open communicatiestandaard en eenheid van taal.

Patiëntendossier

Met de HIS-KIS communicatiestandaard wordt een bijdrage geleverd aan het compleet houden van zowel het patiëntendossier van de huisarts als het behandeldossier van de zorggroep binnen het ketenzorgproces, zonder de noodzaak van dubbele invoer van gegevens.

Semantische interoperabiliteit

Gezien de verschillende informatiesystemen met ieder hun eigen dataformaten en betekenis zijn afspraken over eenduidige terminologie van groot belang voor succesvolle uitwisseling van gegevens. Binnen de HIS-KIS standaard wordt daarom uitgegaan van berichtdefinities die gebaseerd zijn op semantische interoperabiliteit. Binnen de scope van de testfase is ook de zogenaamde ‘single login’ functionaliteit aangetoond.

Vervolg

De volgende stap in het HIS-KIS samenwerkingstraject is de vervolmaking van de testversie naar een eerste productieversie van de communicatiestandaard, die vervolgens geïmplementeerd zal worden in een eerste pilot binnen een zorggroepomgeving. Daarnaast vindt er afstemming met NICTIZ plaats over de relatie tussen de HIS-KIS standaard en het e-Diabetes programma van NICTIZ. Naar verwachting zal de HIS-KIS standaard in de loop van 2011 beschikbaar komen voor de markt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.