Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Test noodstroom ziekenhuis Leeuwarden loopt uit de hand

Mario Gibbels
Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) kampte vanmorgen met problemen in de stroomvoorziening. Het euvel is grotendeels opgelost, maar de noodstroomvoorziening heeft nu kuren.
Test noodstroom ziekenhuis Leeuwarden loopt uit de hand

Het ziekenhuis heeft vanmorgen enkele uren gedeeltelijk zonder stroom gezeten. Dat heeft een woordvoerder van het grootste ziekenhuis van Friesland gemeld. Het ziekenhuis testte rond 08.00 uur de noodstroom, waarna op een aantal afdelingen de reguliere stroom uitviel.

Noodstroomvoorziening hapert

In de loop van de ochtend werkte de reguliere stroomvoorziening overal weer, maar daarna functioneerde de noodstroomvoorziening op enkele afdelingen niet meer. Die zijn daarom nog buiten gebruik.

Helikopterdek en meer

Onder meer de dialyse-afdeling was buiten werking. Nierpatiënten zijn naar huis of naar andere ziekenhuizen gestuurd. Ook het helikopterdek is nog buiten werking. De helikopters wijken uit naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. Andere patiënten konden op andere nog wel goed werkende operatiekamers worden geholpen, omdat die wegens de vakantierust leegstonden. Het ziekenhuis verwacht dat in de loop van de dag alle problemen zijn verholpen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Lees meer:

Stroomuitval zorgt voor reuring in ziekenhuis Amstelland

Stroomuitval in ziekenhuis Hengelo

Vijf bloedstollende dagen

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.