Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Het Friese Land verlaat ActiZ

Thuiszorg Het Friese Land is overgestapt van brancheorganisatie ActiZ naar de kleine werkgeversorganisatie Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN).

De overstap van de reguliere thuiszorgaanbieder is opmerkelijk, omdat BTN-leden van oudsher commerciële thuiszorgorganisaties zijn. Maar Thuiszorg Het Friese Land heeft sinds de komst van de Wmo commerciële activiteiten ontwikkeld, vertelt bestuurder Regina Riemersma, onder meer voor particuliere zorg.

Thuiszorgbelang

Ook vindt Riemersma dat ActiZ niet meer goed voor de thuiszorgbelangen opkomt sinds steeds meer leden gemengde concerns zijn voor intra- en extramurale zorg. Zo is ze niet te spreken over de nieuwe CAO verpleging en verzorging. De arbeidsvoorwaarden daarin zijn niet voldoende toegesneden op de specifieke werkomstandigheden van thuiszorgwerkers. “Mijn mensen zijn veel op pad en hebben een goede reiskostenvergoeding nodig.” Thuiszorg Het Friese Land past die CAO niet toe en wacht de CAO-onderhandelingen af tussen BTN en de vakbond CNV.

Goedkoper

Verder is het lidmaatschap van BTN aanmerkelijk goedkoper. Het scheelt Thuiszorg Het Friese Land jaarlijks 30.000 euro. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Leden ActiZ willen hardere koers

Vakbonden verdeeld over CAO-strategie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.