Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Limburg verliest kort geding

Organisatie Thuisverpleging Limburg COTL heeft het kort geding verloren over het budget voor de gespecialiseerde thuishulp: verpleging en verzorging.

De voorzieningenrechter in Maastricht wees donderdag een eis van COTL af, dat het zorgkantoor Zuid-Limburg alle verleende zorg zou moeten betalen.

COTL moet dit jaar met minder geld dezelfde zorg aan een gelijk aantal patiënten verlenen. De vraag overtreft het budget en COTL wilde dat het zorgkantoor ook de meerkosten zou betalen. Daar heeft de rechtbank donderdag een streep door gehaald. Het zorgkantoor stelde met succes dat COTL er zelf voor koos meer zorg te verlenen dan is gevraagd.

Staken van zorg

De rechter stond de stichting COTL bovendien niet toe zorg aan bestaande patiënten te staken. COTL had daarom gevraagd omdat er geen geld meer zou zijn voor alle zorg. “Wie eenmaal zorg verleend krijgt, moet dat ook blijven houden. Het was beter geweest als COTL iets gedaan had aan de instroom van nieuwe patiënten,” stelt de rechtbank. “Regeren is vooruitzien”, houdt de rechtbank de stichting voor.

Eigen schuld

Ondanks dat duidelijk was hoe groot het totale budget zou zijn voor 2007, bleef COTL doorgaan met het werven van nieuwe cliënten, aldus de rechtbank. Daardoor heeft COTL zichzelf financiële problemen op de hals gehaald, en kan deze niet afwentelen op het zorgkantoor.

(ANP)

Links:

Centrale organisatie thuisverpleging limburg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.