Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorginstelling De Nieuwe Zorg Thuis failliet verklaard

Mark van Dorresteijn
Thuiszorgbedrijf De Nieuwe Zorg Thuis (DNZT) is door de rechtbank in Zwolle failliet verklaard. De curator en oud-bestuurder proberen de zorg van driehonderd medewerkers aan vijfhonderd patiënten zeker te stellen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
Thuiszorginstelling De Nieuwe Zorg Thuis failliet verklaard

Het faillissement betreft uitsluitend het onderdeel verpleging en verzorging en niet de huishoudelijke verzorging. De zorg aan patiënten gaat voorlopig gewoon door en er wordt gezocht naar een overnamekandidaat. De salarissen worden betaald door het UWV, maar daar zal enkele weken vertraging in zitten. De schuld bedraagt volgens curator Reinier Quint minstens een miljoen euro.

Alternatief voor grote thuiszorgbedrijven

DNZT, bestaande uit vijf B.V.’s en een stichting, heeft een hoofdkantoor in Nieuwleusen en bijkantoren in Groningen, Leeuwarden en ‘s-Gravenhage. De organisatie is in 2005 opgericht en wierp zich de afgelopen jaren op als alternatief voor de grote thuiszorgbedrijven. De zorgkantoren van Achmea en Menzis hielpen DNZT aan budgetten en juichten concurrentie in de thuiszorg door dergelijke bedrijven toe. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

ActiZ met UVIT in de clinch vanwege failliete zorgbemiddelaar

Zorgverlener STN Zorg failliet verklaard

Thuiszorg Groningen failliet en gered

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.