Ongeveer tien procent van de meldingen van seksueel overschrijdend gedrag door zorgverleners leidt tot een tuchtzaak. Dat blijkt uit een schriftelijk overleg van de Tweede Kamer.
Van de 412 meldingen van seksueel
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanVan de 412 meldingen van seksueel
BSL Media & Learning
Varrolaan 114, 3584 BW Utrecht
Postbus 246, 3990 GA Houten
Onjuiste voorstelling door de minister. Wanneer een zorginstelling aangifte doet wordt deze door de IGZ niet in behandeling genomen. Zij komen pas in actie als de patiënt zelf aangifte doet en lang niet iedereen wil of durft dit. Zijn schokkende voorbeelden van waar hulpverleners vrolijk doorrommelen en de ex-werkgever lijdzaam toe moet kijken omdat de IGZ niets doet. Misschien moet daar de bezem eens doorheen?
Dat het voorkomt is al misdadig.
Een clieènt is al overgeleverd, en in de toekomst nog meer aangezien er geen vrijheid van keus meer zal bestaan, aan de zorgverlener.
Dat men er vanuit mag gaan dat deze geen gebruik maakt van de situatie is vanzelfsprekend. Maar helaas ook hier is men ter goede trouw. De misbruikers zijn ook de personen die straks de beschikking hebben over het E.P.D met vollop gegevens om zodoende slachtoffers te kunnen opsporen of te benaderen. Een beroepscode of contract helpt hier niet.En de opmerking dat de situatie of uitlokking de aan leiding was is geen argument.