Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tientallen schades ex-neuroloog MST uitgekeerd

Mark van Dorresteijn
Tientallen patiënten van de omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur hebben een schadevergoeding gekregen van het Medisch Spectrum Twente. Het gaat om bedragen die variëren van enkele honderden euro’s tot een som van 280.000 euro.
Tientallen schades ex-neuroloog MST uitgekeerd

Letselschadespecialist Yme Drost zei maandag naar aanleiding van een artikel in het AD dat 80 mensen die hij bijstaat, een schadevergoeding hebben gekregen van het ziekenhuis. Hij staat nog eens 25 mensen bij voor wie de schadeafwikkeling nog loopt. Ook zagen enkele tientallen mensen af van een civiele claim.

Verkeerde diagnoses

Eind mei maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo bekend dat zij de ex-neuroloog gaan vervolgen, omdat hij jarenlang verkeerde diagnoses zou hebben gesteld.

Rolstoelafhankelijk

Volgens Drost kreeg een man 280.000 euro uitgekeerd, omdat hij een jaar lang een verkeerde diagnose kreeg. Jansen Steur zou hem hebben verteld dat hij leed aan ms, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Maar in werkelijkheid ging het om een beginnende dwarslaesie, aldus Drost. ‘Hij is rolstoelafhankelijk geworden. Als hij direct een goede diagnose had gekregen, was dat mogelijk niet het geval geweest.’ Drost zei dat de hoogtes van de uitgekeerde bedragen uiteindelijk gemiddeld genomen meevallen. ‘Dat komt met name omdat het gaat om oudere mensen.’

De letselschadespecialist zegt dat veel mensen de zaak nog niet achter zich hebben kunnen laten. ,,Dat kan pas als de ex-neuroloog zich voor de rechter heeft moeten verantwoorden. Ze zitten nog vol vragen. Waarom heeft deze arts dit gedaan? Wat waren zijn motieven?’

(ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

‘Ex-neuroloog gebruikte patiënten als proefkonijn’

OM gaat Enschedese neuroloog vervolgen

Nieuwe patiënten MST-neuroloog melden zich

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.