Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tijdelijke regeling anonieme e-mental health dit najaar

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers werkt momenteel aan een tijdelijke regeling voor anonieme e-mental health. Deze regeling moet komend najaar bekend worden gemaakt. Duidelijkheid omtrent een structurele oplossing is er echter nog niet, aldus Schippers in een Kamerbrief.
Tijdelijke regeling anonieme e-mental health dit najaar

Een structurele oplossing is nodig om het voortbestaan van websites als Proud2Bme van het Centrum voor Eetstoornissen Ursula in Leidschendam te kunnen garanderen. Deze websites worden vaak door hulpverlenende organisaties gehost zonder dat zij daarvoor inkomsten ontvangen.

Twee miljoen

Momenteel stelt VWS jaarlijks twee miljoen beschikbaar voor online hulpverlening. Het echter nog onduidelijk hoe dit geld precies wordt besteed en of sites als Proud2Bme hier aanspraak op kunnen maken.

Proud2Bme

Maandelijks trekt de website voor jongeren met eetstoornissen, zoals anorexia of boulima, ongeveer 65.000 bezoekers. Volgens de initiatiefnemers wijst onderzoek uit dat veel mensen uit een groep van circa 9000 vaste bezoekers van de site geen medische behandeling ontvangen. Doordat niet alle jongeren ondergewicht hebben, denken zij volgens de organisatie vaak dat hun problemen niet ernstig zijn. Als ze de website hebben bezocht, zoeken veel van hen alsnog hulp, constateert het Centrum voor Eetstoornissen Ursula. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.