Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tip 35: Kies een slimme plek

Parkstad Oogzorg is een nieuw zelfstandig behandelcentrum in Amsterdam-West. Het biedt alle vormen van oogzorg aan, zowel verzekerd als onverzekerd. Op het eerste gezicht weinig nieuws: er zijn al vele aanbieders in de sterk concurrerende oogzorgmarkt. Maar de locatiekeuze is wel bijzonder en een mooi voorbeeld van een slim gebruik van ‘de marketing P van Plaats’.

Van en voor de huisarts

Parkstad Oogzorg is gevestigd in de Parkstad Kliniek, een onafhankelijk kliniek ‘van en voor huisartsen’. Een centrum met een goed kwaliteitsimago, waar ook kleine chirurgische verrichtingen worden gedaan. Het aanbieden van oogzorg past goed bij de doelstelling van de Parkstad Kliniek om primaire zorg effectief en laagdrempelig aan te bieden. Parkstad Oogzorg wil het de huisartsen zo makkelijk mogelijk maken om patiënten snel te verwijzen. Bij spoedgevallen binnen 24 uur en bij niet-acute gevallen binnen een week. In de loop van het jaar is het de bedoeling dat de huisarts via internet zelf een afspraak voor zijn patiënt kan inplannen. De patiënt weet dus direct wanner hij terecht kan en is verzekerd van korte wachttijden.

Diabeteszorg

De locatiekeuze van Parkstad Oogzorg is nog om een andere reden slim. De kliniek ligt in een buurt met veel inwoners van Turkse en Marokkaanse afkomst. Onder deze bevolkingsgroep is het percentage diabetespatiënten hoger dan gemiddeld. En oogproblemen en diabetes gaan vaak hand in hand. Door binnen de Parkstad Kliniek oogheelkundige zorg aan te bieden kunnen de huisartsen bovendien de voor hen belangrijke diabeteszorg in de eerste lijn houden. En gezamenlijk kunnen de oogspecialisten en huisartsen betere afspraken met de verzekeraars maken over eerstelijns diabeteszorg.

Kortom: heb oog voor de marketingkant van de locatiekeuze.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.