Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tjongerschans weet gouden handdruk te verminderen

Het ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen heeft de riante afvloeiingsregeling van 1,3 miljoen euro van voormalig personeelsadviseur Güppertz in hoger beroep weten te verminderen. Dat schrijft dagblad De Telegraaf vandaag.
Tjongerschans weet gouden handdruk te verminderen

Het nieuwe bestuur van het ziekenhuis vecht al jaren tegen de afvloeiingsregeling die Güppertz van de voormalige directie in 2009 meekreeg. De eerder door de kantonrechter toegekende pensioenstorting van 258.000 euro moet de personeelsadviseur van het Hof terugstorten. Ook moet hij bepaalde proceskosten terugbetalen, aldus de Telegraaf.

Signaal
‘We hebben in elk geval het signaal afgegeven dat we dit soort dingen niet zomaar kunnen laten passeren. We voelen ons door deze uitspraak gesteund in onze opvatting dat de vorige directie een veel te ruimhartige regeling heeft mee gegeven. We hebben de gouden handdruk voor  werknemers in ziekenhuizen op de kaart gezet en het geld dat terugkomt, kunnen we nu aan de patiënten besteden,’ reageert de ziekenhuiswoordvoerder in de krant.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.