Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Toch omgekeerde integratie op terrein Amerpoort en Sherpa

De gemeente Baarn kiest toch voor omgekeerde integratie in het bestemmingsplan Drakenburgergracht, waarin ondermeer is vastgelegd welke bebouwing wordt toegestaan op het terrein van gehandicaptenorganisaties Amerpoort en Sherpa.
Toch omgekeerde integratie op terrein Amerpoort en Sherpa

Eerder liet de gemeente nog weten dat er geen sprake zou zijn van een ‘gewone woonwijk’ tussen de huizen voor verstandelijk gehandicapten. In het nieuwe ontwerp voor het bestemmingsplan “is de omgekeerde integratie op het terrein van de zorginstellingen zo opgenomen dat de ecologische hoofdstructuur kan worden versterkt en aanwezige natuurwaarden worden behouden”. Over de toekomstige inrichting van het terrein aan de Zandheuvelweg is op “hoofdlijnen” overeenstemming bereikt tussen Baarn en de zorgorganisaties.

Commissievergadering

Een betrokken groep vrienden en familieleden van de cliënten van Amerpoort en Sherpa geeft aan van het recht op inspraak gebruik te maken tijdens een commissievergadering op 14 januari. Zij zijn tegen omgekeerde intergratie op het terrein, omdat zij vinden dat verstandelijk gehandicapten beter af zijn op een beschermd terrein zonder nieuwbouw voor burgers uit omliggende gemeenten. “Verstandelijk gehandicapten zitten absoluut niet te wachten op een drukke woonwijk op de plek waar zij al jaren wonen”, aldus Marijke Malsch van de Initiatiefgroep beschermd terrein Sherpa. De bij het plan betrokken wethouder was niet direct bereikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Henk Jeukens vervangt bestuursvoorzitter bij Sherpa

Fusie Amerpoort en Sherpa van de baan

Top-10: Best gelezen berichten van 2009

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Heb de ontwikkelingen een beetje bijgehouden,.
    Kan niets anders concluderen dan dat de gemeente ambtenaren hun zin door drijven en het gebied van de gehandicapten zich toe eigenen.
    Hierin speelt alleen het financiele belang,en zeker niet het belang van de gehandicapten,en heel nederland mag weten dat er een vuil spel wordt gespeeld.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit is een heel slechte zaak. In het stuk wordt niets gezegd in hoeverre hiermee het belang van de bewoners is gediend. Daar is blijkbaar helemaal niet over nagedacht.Omdat men het niet wil.Dit brengt geld in het laatje.De tijd zal leren bij wie.Dit kan allemaal gebeuren omdat direct betrokkenen niet weerbaar zijn en hun belangenbehartigers te klein in getal. Daar maakt de gemeente Baarn handig gebruik van!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.