Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toegankelijk bouwen in 3-D gepresenteerd

Annelies Vermeulen
Met het 3-D model ‘Toegankelijk Bouwen’ heeft TNO een model ontwikkeld waarmee de eisen van toegankelijkheid op het gebied van bouw en verbouw op een inzichtelijke en interactieve manier in beeld gebracht worden. Het model is vanaf 25 november te gebruiken via toegankelijkbouwen.zorgenbouw.nl.
Toegankelijk bouwen in 3-D gepresenteerd

Passend in het door het ministerie van VWS opgestarte publieke programma ‘Alles Toegankelijk’ besteedt TNO aandacht aan de toegankelijkheid van gebouwen en de publieke ruimte. Gebouwen in de gezondheidszorg zijn over het algemeen goed toegankelijk voor mensen met beperkingen. Bij de reguliere woningbouw, gebouwen voor zakelijke dienstverlening, scholen en winkels is dit minder vanzelfsprekend.

Toegankelijkheidseisen

De gebruiker van het model ‘wandelt’ door een woning, school, bank of winkel en krijgt zo informatie over de toegankelijkheidseisen ten aanzien van de elementen binnen deze gebouwen. Deze bouwkundige eisen hebben betrekking op de huidige wet- en regelgeving en aanbevelingen op het gebied van toegankelijk bouwen volgens het Bouwbesluit, NEN, Internationaal Toegankelijkheidsymbool (ITS), Sensis (Koninklijke Visio), Nederlands Centrum Totale Toegankelijkheid en College bouw zorginstellingen.

Toekomst

Er bestaan plannen om het 3-D model de komende tijd uit te breiden met een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning en de toepassing van extra mogelijkheden op het gebied van technologie en materialen. Hier worden nog financiers voor gezocht. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Go Cure-regeling voor bouw ziekenhuizen verlengd

Brabant niet garant voor nieuwbouw ziekenhuis

Afschaffing bouwregime loont

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.