Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezicht – Marian Jager

Redactie Zorgvisie
Toezichthouder bij GGZ Friesland en Stichting Novo en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen.
Toezicht - Marian Jager

Marian Jager beziet de functie vanonder drie ’toezichtpetten’. Ze is toezichthouder bij GGZ Friesland en Stichting Novo, voor mensen met een verstandelijke beperking, in Groningen én voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen. “Een toezichthouder moet vanuit een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring de rol van werkgever en klankbord voor bestuurders kunnen vervullen. De rvt bewaakt de financiële en beleidsmatige continuïteit van de organisatie.” Toezicht houden stelt in verschillende zorgsectoren andere eisen en de taken zijn anders in kleine organisaties dan in grote fusieorganisaties, weet ze. Ook zijn er culturele verschillen tussen de regio’s. “Het helpt als je je er thuis voelt.”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.