Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Toezichthoudende technologie bespaart 4 procent op personeel’

Mario Gibbels
Met behulp van de inzet van toezichthoudende technologie in de gehandicaptenzorg kan ruim 4 procent bespaard worden op personeel. Dat blijkt uit een steekproef die is uitgevoerd door Sabine Jansen in het kader van haar afstudeerscriptie voor de Universiteit Twente.

Het gaat daarbij om de inzet van met name uitluistersystemen tijdens de nacht. Uit interviews blijkt echter dat het bespaard personeel voor een deel weer wordt ingezet tijdens de dag. Ook constateert Jansen dat de huidige technologieën in de gehandicaptenzorg vaak nog aanbodgestuurd zijn. Daarbij worden vaak combinaties van verschillende technologieën toegepast die vervolgens niet altijd op elkaar aangesloten kunnen worden.

Jansen beveelt daarom aan dat zorginstellingen en leveranciers om de tafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat de techniek meer vraaggestuurd en interoperabel wordt. De overheid zou volgens haar hierbij een initiërende rol kunnen spelen. Op die manier is er waarschijnlijk nog meer arbeidsbesparing mogelijk. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.