Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ton aan cliëntgelden ontvreemd bij Ipse de Bruggen

Sarah Berends
Op twee woonlocaties van Ipse de Bruggen is een totaal van honderdduizend euro ontvreemd van cliënten. De gehandicaptenzorginstelling heeft een intern onderzoek ingesteld.
Ton aan cliëntgelden ontvreemd bij Ipse de Bruggen
Foto: ANP Koen Suyk

Het onderzoek wordt gedaan door interne professionals. Daarna volgt nog een extern onderzoek door een bedrijfsrecherchebureau.

Honderdduizend euro verdwenen

Eerder dit jaar startte de organisatie een intern onderzoek op basis van een signaal over onregelmatigheden in de boekhouding. Dit onderzoek wordt momenteel afgerond. Het vermoeden bestaat dat bij twee locaties van de zorgorganisatie medewerkers zich geld hebben toegeëigend dat aan cliënten toebehoort. Bij één locatie is ruim 80.000 euro verdwenen en op de andere locatie gaat het om een bedrag rond de 20.000 euro.

Ontslagen

De zorgorganisatie heeft de getroffen cliënten en hun ouders of wettelijk vertegenwoordigers op de hoogte gebracht. Ook zijn er individuele gesprekken over compensatie gestart. De verdachte medewerkers zijn ontslagen en de zorginstelling heeft aangifte gedaan bij de politie.

Controle aangescherpt

Naar aanleiding van de ontdekte gevallen heeft de organisatie maatregelen getroffen om de controle op cliëntgelden verder aan te scherpen.

Ipse de Bruggen

Zorgorganisatie Ipse de Bruggen heeft meer dan 250 woonlocaties verspreid over heel Zuid-Holland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.