Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen ict-nieuws 2013

Mark van Dorresteijn
Het meest gelezen zorgict-nieuws van 2013 op een rij. Populair in 2013 waren berichten over de epd-aanbestedingen. E-health, apps en beleid zijn andere onderwerpen die goed gelezen zijn.
Top-10: Best gelezen ict-nieuws 2013
Foto: ANP - Lex van Lieshout

1. AMC en VUmc diskwalificeren Chipsoft

Epic is de enige overblijver als het gaat om de aanbesteding van het elektronisch patiëntendossier van het Academisch Medisch Centrum en VU medisch centrum. Chipsoft is afgevallen, verklaart Frank van den Bosch, woordvoerder van het AMC.

Lees het bericht >>

 

2. ChipSoft domineert overzicht zis/epd-leveranciers

ChipSoft heeft het grootste aandeel op de Nederlandse epd/zis-markt en wist acht nieuwe klanten aan zich te binden. Dat komt naar voren in het epd/zis-marktoverzicht, samengesteld door adviseurs van M&I/Partners, in Zorgvisie ict magazine.

Lees het bericht >>

 

3. Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding

De Amsterdamse ziekenhuizen VUmc en AMC zijn op zoek naar een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het project EVA (Epd voor VUmc en AMC) verloopt via een Europese aanbesteding. Door vormfouten werd ChipSoft uitgesloten. Daar liet ChipSoft het niet bij zitten en stapte naar de rechter, maar de rechter besloot in het voordeel van de ziekenhuizen. Wat ging er mis?

Lees het bericht >>

 

4. Siemens wint epd-aanbesteding Erasmus MC en UMC Groningen

Siemens is met Soarian als beste uit de gezamenlijke ziekenhuisinformatiesysteem/epd-aanbesteding gekomen van het Erasmus MC en UMC Groningen.

Lees het bericht >>

 

5. UMCG en Erasmus MC kiezen voor epd van Siemens

Siemens Healthcare heeft de voorlopige gunning gekregen van het UMC Groningen en Erasmus MC voor het implementeren van het elektronisch patiëntendossier (epd) en ziekenhuisinformatiesysteem (zis) Soarian.

Lees het bericht >>

 

6. AMC en VUmc kiezen definitief voor Epic

Het AMC en VUmc hebben na een Europees aanbestedingstraject samen gekozen voor Epic als leverancier van het nieuwe epd.

Lees het bericht >>

 

7. Patiënten kiezen amper voor zelfmanagement

E-healthtoepassingen gericht op zelfmanagement worden nauwelijks gebruikt. Ook de groep die hier in de toekomst gebruik van wil maken, is nog redelijk beperkt. Dat komt naar voren uit de eHealth-monitor 2013 van Het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) en onderzoeksbureau Nivel.

Lees het bericht >>

 

8. Jeroen Bosch Ziekenhuis verliest epd-zaak Alert

De rechtbank in Den Bosch heeft geoordeeld dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis het contract met zorg-IT-specialist Alert niet had mogen ontbinden. De claim van 9 miljoen euro van het ziekenhuis tegen Alert is hiermee van tafel.

Lees het bericht >>

 

9. App voor bewijslast dubbele medicatiecontrole

Met de dubbelemedicatiecontrole-app van Boomerweb kunnen zorginstellingen bewijsbaar goede controles uitvoeren. Middels de app vindt de medicatiecontrole binnen anderhalve minuut plaats, stelt Rene Weijenberg, directeur innovatie bij Boomerweb.

Lees het bericht >>

 

10. ‘Beleidswijzigingen kosten zorg miljoenen’

De voortdurende stroom van beleidswijzigingen kost de zorg tientallen miljoenen euro’s aan software-aanpassingen. Dat zeggen softwareleveranciers Marc Sterenberg en Jan Wouda van McKesson en Henk Koopman van Impulse Info Systems in Zorgvisie ict.

Lees het bericht >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.