Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Top-10 ziekenhuiswebsites: Albert Schweitzer tot beste verkozen

Mark van Dorresteijn
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft de beste ziekenhuiswebsite en staat daarmee boven aan in de ‘Zorgwebmonitor’, een landelijk onderzoek naar de internetprestaties van 92 ziekenhuisorganisaties in het hele land.
Top-10 ziekenhuiswebsites: Albert Schweitzer tot beste verkozen

De website van het ziekenhuis behaalt het beste gemiddelde op alle onderzochte onderdelen samen. Gebruiksvriendelijkheid en technische performance worden beoordeeld als ‘zeer goed’ en ‘uitmuntend’. De elektronische dienstverlening, transparantie, het centraal stellen van de patiënt en kwaliteit/veiligheid scoren ook allemaal een dikke voldoende. Op de website van de webmonitor valt te zien op welke punten de ziekenhuizen goed scoren en op welke punten zij kunnen verbeteren.

Top-10 beste ziekenhuiswebsites

1. Albert Schweitzer Ziekenhuis

2. Sint Franciscus Gasthuis

3. VU Medisch Centrum

4. UMC Utrecht

5. Slingeland Ziekenhuis

6. Catharina Ziekenhuis

7. Ziekenhuis De Gelderse Vallei

8. St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

9. Zaans Medisch Centrum

10. Atrium Medisch Centrum

Websites kunnen aanzienlijk beter

Onderzocht is welke onderdelen ziekenhuizen op hun websites hebben staan: bijvoorbeeld de mogelijkheid om digitaal afspraken te maken en het hebben van een zoekmachine, maar ook de aanwezigheid van een portal, rss-feeds en patiëntenrechten en het aanbieden van luisterversies en informatie in vreemde talen. De monitor concludeert dat er voor een groot aantal ziekenhuizen nog aanzienlijke winst valt te behalen op internet. Dit geldt voornamelijk voor het HagaZiekenhuis, het Medisch Spectrum Twente, Tjongerschans, het Scheperziekenhuis en de IJsselmeer Ziekenhuizen. Zij voeren de onderkant van de lijst aan.

Zorgwebmonitor

De Zorgwebmonitor is dit jaar voor de derde keer uitgevoerd. Het is een initiatief van vier organisaties die diensten leveren op de vakgebieden marketing en communicatie, internet, ict en onderzoek, advies en detachering. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Top-10: rijkste grote zorgaanbieders

Top-10: Wat ziekenhuispatiënten belangrijk vinden

Top-10: armste grote zorgaanbieders

1 REACTIE

  1. Het is een kwestie van wat de Client wil. Daar moet je als Ziekenhuis-Organisatie op inspelen. Clientgericht werken.
    Wat wil de Client ; etc.. Veel Ziekenhuisorganisaties gaan over naar het LEE-Model van Disney. Dichter bij huis hebben we De Efteling te Kaatsheuvel , waar o.a. het Albert Sweitzer Ziekenhuis te Dordrecht mee samen werkt.Zo kan het ook. Het is een kwestie van bejeniging; clientvriendelijkheid ; de client de weg wijzen ; etc..
    Belangrijk als Organisatie . Je moet je als Organisatie niet verstoppen achter Burocratie wat steeds meer aan de orde is.Internet ; etc. is niet de oplossing !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.