Top-100 zorginstellingen: laatste jaar met groei

Accountantskantoor PwC heeft voor Zorgvisie opnieuw een top-100 van grootste zorginstellingen samengesteld. Meer dan ooit is de top-100 een momentopname. De cijfers van de organisaties met de hoogste omzet zeggen weinig over structurele winstgevendheid; ze laten misschien wel voor het laatste jaar groei zien.
Top-100 zorginstellingen: laatste jaar met groei

De grootste zorginstellingen van het land hebben vorig jaar hun rendement licht verbeterd. De invloed van schattingen is groot en de vergelijkbaarheid staat onder druk. Dat blijkt uit analyse van PwC.

Alles bij elkaar opgeteld kan uit de cijfers de conclusie worden getrokken dat het jaar 2012 misschien wel het laatste jaar is geweest waarin de zorginstellingen aardig zijn gegroeid. De honderd grootste zorginstellingen hebben hun gezamenlijke omzet met ruim 5 procent zien stijgen tot in totaal 30,68 miljard euro terwijl de gemiddelde marge fors (resultaat in verhouding tot de omzet) verbetert van 1,6 procent naar 1,9 procent. Tezamen zijn

1
670

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.