Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Topklinisch Rijnstate stelt zich met Clinics teweer tegen concurrentie van zbc’s  

Redacteur Skipr en Zorgvisie
Rijnstate Clinics is het merk dat is opgericht voor electieve planbare zorg en kan uiteindelijk 10 tot 15 procent van de omzet uitmaken van Rijnstate Ziekenhuis. Het concept richt zich op een jaaromzet van 30 miljoen euro. En met de toekomstige uitbreiding van het aantal aangeboden behandelingen richt het Rijnstate zich nadrukkelijk op groei in het portfolio van planbare zorg. Dit vertellen bestuursvoorzitter Wim van Harten en Claudia de Swart, manager zorg Rijnstate Clinics.
Rijnstate Zevenaar
Rijnstate kan zijn locatie in Zevenaar gebruiken voor vooral de electieve zorg.
Premium

Binnen het ziekenhuis is Rijnstate

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    2 REACTIES

    1. Ik blijf het toch bijzonder vinden dat anno 2021 ziekenhuizen ZBC’s nog steeds als concurrent zien? ZBC’s worden neergezet alsof ze iets illegaals doen, terwijl deze instellingen toch ook gewoon een WTZi vergunning hebben van VWS?! Logistieke paden in het ziekenhuis efficiënt inregelen, moeten we sowieso blijven doen, los van ZBC’s. Daarnaast kunnen we ons ook de vraag stellen in het kader van Juiste Zorg Juiste Plek of dit soort electieve zorg nog wel in een ziekenhuis thuis hoort? Zou kunnen ziekenhuizen zich echt richten waar ze de infrastructuur en overhead voor hebben! If you can’t beat them, join them!

    2. Lees alle reacties
    3. Het is in mijn optiek geen goed teken als bestuurders van ziekenhuizen zich op deze manier zo afzetten tegen concurrerende zorgaanbieders. De (onterechte) frustratie lijkt er van af te druipen.

      Het betekent wellicht namelijk dat ze zelf al die jaren erg inefficiënt en klant onvriendelijk te werk zijn gegaan, daarbij duur overheids- en verzekeringsgeld alsnog opmakend aan verkeerde zaken waar niemand wat aan heeft (wat wellicht nog erger is dan 2e huizen of boten?!), daardoor patiënten kwijt zijn geraakt en dat vervolgens wijten aan degenen die de teleurgestelde patiënten en verwijzers wel goed behandelen en tevreden stellen en daarvan tegen vaak een mindere (ongecontracteerde) vergoeding toch meer over weten te houden door efficiënte bedrijfsvoering.

      Wat dat betreft lijkt het er op dat concurrentie in de zorg toch wel een goed iets is om te behouden; anders waren deze bestuurders wellicht na al de jarenlange alarmbellen van succes en tevreden klanten bij anderen nog niet wakker geworden.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.