Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Topoverleg over miljardengat zorgbegroting

Minister Edith Schippers van VWS heeft gisteren overleg gevoerd met premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager van financiën over het gat in de begroting van VWS. Dat meldt dagblad de Volkskrant vandaag. Ook fractieleiders van de VVD, het CDA en de PVV zouden meeonderhandelen over de tegenvaller van twee miljard.
Topoverleg over miljardengat zorgbegroting

Welingelichte bronnen meldden vorige maand aan de redactie van Zorgvisie dat het ministerie van VWS in 2010 het zorgbudget met 2,1 miljard euro zal overschrijden. De vraag waar de bewindslieden zich nu over buigen, is hoe dit gat gedicht moet worden. Mogelijke stappen kunnen onder andere ingrijpen in het zorgpakket of verhogen van de eigen bijdragen zijn. Bezuinigingsmaatregelen liggen vooral gevoelig voor gedoogpartner PVV omdat deze fractie zich hard heeft gemaakt voor extra financiële middelen voor 12.000 extra medewerkers in de zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Overschrijding VWS is 2,1 miljard euro

Schippers waarschuwt voor forse overschrijding begroting

Schippers ziet extra personeel in zorg als uitdaging

Budgetoverschrijdingen ICT in zorg bijna 40 procent

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. Het is volgens mij heel simpel,minder burocratie minder overhead normale salarissen voor directeuren.Kleine wijkteams die vanuit huis werken en dicht bij client.Moet je eens kijken wat je dan al over houdt.Michien kunnen zorgkantoren ook een effecienter gaan werken.Eerst budgetten uitgeven en dan achteraf controlleren of het goed is besteed.Waarom de zorgverlener niet rechtsteeks uit betalen,komt het geld tenminste terecht bij diegene die het heeft verdiend.

 2. Lees alle reacties
 3. ze moeten niet zeuren want wat heeft het terug draaien van het besluit om de loophulpmiddelen uit de pakketten te halen wel niet gekost zowel aan geld(15 miljoen zegt Wiegel) en de ergernis van allen die er ook maar iets mee van doen hebben

 4. De Zorg kan door een goede aanpak/organisatie Miljarden bezuinigen, en daar hoeft de Client niet onder te lijden. Voorbeeld het EPD , wat inmiddels 300 miljoen heeft gekost en wat heeft het opgeleverd ? De samenwerking in de Zorg ontbreekt DE WIL. Iedere ziekenhuis is met zich zelf bezig i.p.v. Keuzes maken. Het is een kwestie van Organiseren en we kunnen een perfecte Zorg in NL krijgen wat een voorbeeld kan zijn voor de hele Wereld. Er is een probleem , de Politieke Wil ontbreekt. De Politiek roept en roept , maar DOEN is niet aan de orde.

 5. Zal ik een geheim verklappen? Er is maar een instrument om de kosten te beheersen, en dat heeft de minister niet meer: budgetteren. De mogelijkheden die de marktwerking aandraagt zijn pakketverkleining en eigen bijdragen. Beide zullen niet blijken te werken en daardoor leiden tot een uitholling van de solidariteit en de, ja, doelmatigheid. Dat laatste zal het NZa niet met mij eens zijn. Maar het bewijs dat marktwerking leidt tot doelmatiger zorg is op zijn best onduidelijk. De VVD zal dit het minst erg vinden van alle partijen want er komt wel iets voor terug: keuzevrijheid en klantvriendelijkheid.

 6. Het probleem met het debatteren over begrotingstekorten is dat het geen probleem is. Geld is nooit hét probleem. De werkelijke problemen liggen elders. Tekorten zijn slechts symptoom van datgene je u tracht op te lossen.
  Richt je daarop is mijn advies!
  Philip van Londen
  zorg = aandacht = winst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.