Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Totaal rookverbod personeel Medisch Spectrum Twente

Redactie Zorgvisie
Het wordt werknemers van het Medisch Spectrum Twente verboden om op het ziekenhuisterrein te roken. Dat heeft woordvoerder Ard Arkenbout van het ziekenhuis bevestigd.

Het totale rookverbod voor personeel gaat in op 1 juli, als ook het rookverbod in de horeca gaat gelden. Voor bezoekers en patiënten komen er twee rookruimtes, maar personeel mag daar geen gebruik van maken. Buiten roken wordt ook taboe. Net als roken in de eigen auto als die op het ziekenhuisterrein geparkeerd staat.

Raad van bestuur

Volgens woordvoerder Arkenbout heeft de raad van bestuur een voorbeeld willen stellen van hoe het hoort binnen en buiten het ziekenhuis. “Tot nu toe staan mensen, ook personeel, pal buiten de draaideur te paffen en het bestuur vindt dat dat eigenlijk niet kan. Ook patiënten met longkanker en hun familie lopen daar langs en die zien dat rokende personeel ook.” Arkenbout noemt de maatregel ‘draconisch’ om nog in dezelfde zin te stellen dat het eigenlijk wel meevalt. “Slechts 20 tot 30 procent van ons personeel rookt en wie wil, kan ondersteuning krijgen om van het roken af te komen.” (mednet.nl)

Lees ook:

Twents ziekenhuis buigt zich over rookverbod

Gunstige verzekering voor rokers

MST kan intensive care weer gebruiken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.