Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Transplantatiecentra werken niet mee aan ‘donorshow’

Redactie Zorgvisie
De zeven niertransplantatiecentra in Nederland doen niet de transplantatie te winnen is bij het tv-programma ‘De Grote Donorshow’ van BNN. Dit zegt voorzitter Hans de Fijter, voorzitter van de Nederlandse Transplantatie Vereniging deze ochtend in dagblad de Volkskrant.

BNN-voorzitter Laurens Drillich zegt in hetzelfde artikel van de Volkskrant concrete afspraken te hebben met een ziekenhuis om er ‘zeker van te zijn dat Lisa’s wens gerealiseerd kan worden’. In het tv-programma mag de 37-jarige terminaal zieke Lisa bepalen aan wie van de drie geselecteerde nierpatiënten ze haar nier wil afstaan.

Aandacht voor tekort aan donoren

Minister Ronald Plasterk van Media prijst de intentie van omroep BNN om aandacht te krijgen voor het tekort aan donoren in Nederland. “Dat is alleen maar positief.” Plasterk zegt dit nadat hij het tv-programma gisteren als ‘onethisch’ bestempelde en het ‘wedstrijdelement’ hekelde.

Wet op de Orgaandonatie

Minister Ab Klink van Volksgezondheid gaat het tv-programma ‘De Grote Donorshow’ van BNN niet verbieden. Minister Klink wijst erop dat zowel de Wet op de Orgaandonatie als de Mediawet een programma als als deze van BNN niet verbiedt. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Klink verbiedt orgaandonorshow niet

Klink blokkeert campagne NIGZ

Nieuw leven met donornier (reageer op dit weblog)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.