Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Traumahelikopter UMCG vast inzetbaar

Mark van Dorresteijn
De traumahelikopter van het UMC Groningen is vanaf vandaag zowel overdag als in de nacht inzetbaar bij ernstige ongevallen. Het UMC verwacht dat de traumaheli circa tweehonderd keer per jaar zal worden ingezet.
Traumahelikopter UMCG vast inzetbaar

In de afgelopen twee maanden hebben de piloten, artsen en verpleegkundigen van het Mobiel Medisch Team (MMT) speciale trainingen gevolgd om zich goed voor te bereiden op het nachtvliegen. De traumabus blijft ook ’s nachts in gebruik bij extreme weersomstandigheden, wanneer de traumaheli niet kan vliegen.

Standplaats

De nachtvluchten vanaf het ziekenhuisdak zijn tijdelijk totdat het UMCG een nieuwe standplaats voor de helikopter heeft gevonden. Het UMCG kijkt al geruime tijd uit naar een meer centraal en zuidelijker gelegen standplaats voor de traumaheli om zo meer inwoners in het noorden sneller van gespecialiseerde traumazorg te kunnen voorzien. Het huidige helidek van het UMCG blijft ook dan in voorkomende gevallen in gebruik om een patiënt snel in het ziekenhuis te kunnen brengen als de gezondheidstoestand van de patiënt dit noodzakelijk maakt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Traumaheli UMC Groningen oefent nachtvluchten

Traumaheli’s mogen ’s nachts weer vliegen

Traumahelikopter Erasmus MC in 2011 ook ‘s nachts

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.