Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Treant Zorggroep boekt lager resultaat

Treant Zorggroep heeft 2014 afgesloten met een positief resultaat van 6,7 miljoen euro (2013: 10,8 miljoen euro). Zowel de ziekenhuizen als de care hebben daarbij een positief resultaat behaald.
Treant Zorggroep boekt lager resultaat

Het begrote resultaat voor de ziekenhuizen in 2014 was 4,7 miljoen euro. De ziekenhuizen hebben daarmee een beter resultaat gehaald dan begroot. Leveste Care en Zorgpalet hebben voor de care binnen Treant Zorggroep een positief resultaat behaald van 2,7 miljoen euro(2013: 2,0 miljoen euro).

Operatiekamers

Het resultaat over 2014 van 6,7 miljoen euro wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van de organisatie. Dit geeft Treant de mogelijkheid om de geplande investeringen in onder andere het elektronisch patiëntendossier en de operatiekamers de komende jaren te financieren. In een persverklaring laat Treant weten dat de vermogenspositie  goed is en boven het gemiddelde ligt van de sector.

Voor 2015 en de eerste jaren daarna verwacht Treant Zorggroep minder opbrengsten. Tegelijkertijd heeft de zorggroep te maken met doorlopende kosten. Daarom wordt verwacht dat de resultaatdaling van 2014, zich in 2015 voortzet.

Bezuiniging

‘Om een gezonde bedrijfsvoering ook na 2015 te realiseren is met name binnen de ziekenhuiszorg van Treant voor 2015 een bezuinigingsprogramma opgezet, waarmee herstel van het resultaat na 2015 weer mogelijk wordt. Het bezuinigingsprogramma heeft ten doel om tot een lagere formatie te komen van in totaal 135 voltijdbanen. Voor de ziekenhuiszorg van Treant Zorggroep is het, naast het borgen van de kwaliteit en beschikbaarheid van zorg in de regio, de komende jaren van belang om tot verdere efficiency te komen van de zorgverlening en de ondersteunende processen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.