Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Treant Zorggroep kiest voor het epd/ZIS van NEXUS

Mark van Dorresteijn
Het Scheper Ziekenhuis, Bethesda Ziekenhuis en Refaja Ziekenhuis (Treant Zorggroep) hebben een tienjarig contract getekend voor het elektronisch patiëntendossier, ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) en elektronisch verpleegkundigendossier (EVD) van NEXUS, voorheen quCare.
Treant Zorggroep kiest voor het epd/ZIS van NEXUS
Foto: NEXUS

Treant Zorggroep heeft de keuze voor een uniform epd, ZIS en EVD voor alle drie de ziekenhuislocaties, gebaseerd op één NEXUS xCare-omgeving en -database. Hierdoor wordt het mogelijk vanuit verschillende locaties op uniforme wijze te werken. Doordat gebruik wordt gemaakt van één database, is dezelfde informatie altijd op iedere locatie beschikbaar.

Overeenkomst

Guus Bruins, lid raad van bestuur Treant Zorggroep: ‘Na de fusie zijn we bezig om te zorgen dat onze specialisten over locaties heen kunnen werken en daarbij omwille van de patiëntveiligheid steeds kunnen beschikken over alle relevante medisch informatie. Met deze nieuwe software bereiken we niet alleen dat doel, maar hebben ook onze verpleegkundigen een goed hulpmiddel waardoor ook de verpleegkundige zorg verder kan verbeteren.’ Marc Sterenberg, commercieel directeur NEXUS Nederland: ‘Deze overeenkomst met Treant Zorggroep betekent een versterking van de aanwezigheid van NEXUS in de noordelijke provincies. Er zijn daar nu vijf ziekenhuizen over op de volledige NEXUS xCare-suite. Het is de bevestiging dat de NEXUS-oplossingen prima passen in een modern zorglandschap waar intensief binnen de keten wordt samengewerkt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.