Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twaalf ggz-instellingen werken samen aan e-learning

Onder de naam GGZ Ecademy werken twaalf ggz-instellingen samen aan e-learning. Ze gaan samen e-learningcontent ontwikkelen, inkopen en delen.
Twaalf ggz-instellingen werken samen aan e-learning

Op dit moment maken twaalf instellingen deel uit van de GGZ Ecademy: GGZ Drenthe, Arkin, Parnassia Bavo groep, Pro Persona, Dimence, GGZ Friesland, Reinier van Arkel, Rivierduinen, GGZ Eindhoven, GGZ inGeest, GGZ Centraal en Altrecht. De GGZ Ecademy staat open voor deelname van andere instellingen die een ggz-erkenning hebben en instellingen die in de uitvoering van ketenzorg met de ggz samenwerken.

Kosten

Volgens de GGZ Ecadamy zijn de kosten van de aanschaf van e-learningproducten hoog en afspraken over eigendom en gebruiksrechten niet altijd in het voordeel van de ggz-instelling. In het persbericht staat: “Het extern beschikbare aanbod van e-learningcontent voor de ggz is nog zeer gering. De GGZ Ecademy zal het ontwikkelen van e-learningcontent in eigen hand nemen om zo tegen gunstige voorwaarden over kwalitatief goede en actuele e-learningmodules te beschikken. In een later stadium zal de GGZ Ecademy ook de e-learningcontent beheren, onderhouden en zo nodig actualiseren. Alle deelnemers betalen een contributie om de kosten van het project te kunnen dekken.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

VVT-sector ontwikkelt gezamenlijk e-learning

De ggz door de Trechter van Dunning

Infecties aangepakt met e-learning handhygiëne

ZorgSucces: datingsite voor e-learing in de zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.