Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee patiënten overleden in Atrium MC

Nadat Atrium MC bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg melding heeft gemaakt van het overlijden van twee patiënten na fixatie met Zweedse band, heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van deze personen.
Twee patiënten overleden in Atrium MC

Binnen een week stierven onlangs twee patiënten in het ziekenhuis een niet-natuurlijke dood. Onderzocht wordt of dit komt door het onjuist gebruik van een zogenoemde ‘Zweedse band’. Een Zweedse band wordt ook wel ‘onrustband’ genoemd en dient om onrustige patiënten te bevestigen in bed en tegen zichzelf in bescherming te nemen.

Intern onderzoek

Parallel aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie, heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek ingesteld. Atrium MC stelt een intern onderzoek in. Lopende het onderzoek doen het Openbaar Ministerie, Inspectie en het ziekenhuis geen mededelingen over deze zaak. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Vastbinden niet door personeelsgebrek

Klacht tegen thuiszorg na dood gehandicapte

OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.