Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamerlid vervolgd voor hacken medische dossiers

Mark van Dorresteijn
Fractievoorzitter Henk Krol van de partij 50PLUS wordt door justitie vervolgd voor het hacken van medische dossiers. Dat heeft de woordvoerder van de fractie bevestigd.
Tweede Kamerlid vervolgd voor hacken medische dossiers
Foto: ANP Jerry Lampen

Het Eindhovense Kamerlid zou via internet bij het Brabantse laboratorium ‘Diagnostiek voor U’ medische dossiers boven water hebben gehaald. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is.

Kinderlijk eenvoudig
Krol vertelt dat één van de 50PLUS-leden naar hem toe kwam met de boodschap dat het kinderlijk eenvoudig zou zijn op die website binnen te komen. ‘Ik dacht: dat kan niet waar zijn, dat wil ik controleren’, aldus Krol tegenover Nu.nl. ‘Ik kon niet geloven dat met medische gegevens zo onzorgvuldig wordt omgegaan.’

Journalist en politicus
Van de dossiers die Krol boven water haalde, maakte hij de persoonlijke gegevens onleesbaar. ‘Ik zie mezelf als een combinatie van journalist en politicus. Als het mij wordt gemeld dan heb ik een maatschappelijke taak er iets mee te doen’, stelt Krol.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.