Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede onderzoek naar MST van start

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft gisteren de onderzoekers van Commissie-II aangesteld. De commissie doet onderzoek naar de rol van de professionals, de raad van bestuur, de raad van commissarissen en andere betrokkenen in de periode na het feitelijke vertrek van neuroloog Ernst Jansen Steur uit MST tot en met heden.
Tweede onderzoek naar MST van start

Het onderzoek staat onder leiding van Wolter Lemstra. Tweede zwaargewicht in de commissie is Marten Oosting. Lemstra leidde ook het eerste onderzoek naar de omstreden neuroloog. In het rapport van de eerste commissie stelde hij dat de zorg bij het MST in het geding kwam doordat het slechte functioneren van Jansen Steur bewust in de doofpot werd gestopt. Marten Oosting deed eerder onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede.

Tweede comissie

Commissie-II bestaat verder uit: oud-Eerste Kamerlid Irene Michiels van Kessenich-Hoogendam en voormalig ziekenhuisbestuurder Peter Holland. Senior-adviseur Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, Marina de Lint, verzorgt de rol van ambtelijk secretaris.

Verkeerde geneesmiddelen en diagnoses

De ex-neuroloog schreef jarenlang verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen uit het ziekenhuis. Ook stelde hij tientallen foute diagnoses; hij vertelde patiënten dat ze de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson of multiple sclerose hadden, terwijl dat niet het geval was. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook

Patiëntenombudsman in dienst bij MST

Onderzoek naar optreden IGZ bij neuroloog MST

Omstreden neuroloog Twente toont berouw

Neuroloog Twente vervolgd voor mishandeling

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.