Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede regiezitting Jansen Steur

Wanneer de echte strafzaak tegen schandaalarts Ernst Jansen Steur gaat beginnen, is nog niet duidelijk. Eerst moet op heel veel onderzoeksvragen een antwoord komen. Vandaag is de tweede regiezitting in de rechtbank in Almelo tegen de voormalige neuroloog die verdacht wordt van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses bij meerdere patiënten.
Tweede regiezitting Jansen Steur
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

Jansen Steur is daar volgens zijn advocaat Frank van Gaal niet aanwezig. Bij de latere, inhoudelijke behandeling wordt de ex-neuroloog wel verwacht.

Regiezitting

Op de regiezitting kan de verdediging onderzoekswensen indienen. ‘Ik heb er nog wel een aantal’, aldus Van Gaal. Daarnaast gaat de officier van justitie de stand van zaken van het lopende onderzoek toelichten. Een datum voor inhoudelijke behandeling wordt daarna pas bepaald.

Grootste strafzaak

De zaak tegen Jansen Steur wordt de ‘grootste medische strafzaak ooit in Nederland’ genoemd. Hij zou patiënten ten onrechte hebben verteld dat ze een ernstige ziekte hebben en ze bijbehorende zware medicijnen hebben voorgeschreven. Een patiënte pleegde zelfs zelfmoord na een slechtnieuwsgesprek met de neuroloog. Ook bleek hij verslaafd te zijn aan medicijnen die hij verduisterde uit het Medisch Spectrum Twente, waar hij tot 2003 werkte.

Charisma

Het beeld van Jansen Steur is tweeledig. Aan de ene kant staat hij bekend als de schandaalarts die mogelijk zelfs lijkschennis pleegde. Aan de andere kant liepen patiënten met hem weg – zelfs nu nog – omdat hij erg betrokken en sociaal was. Ze konden hem altijd bellen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.