Twynstra wil fonds voor overtollig zorgvastgoed

Adviesbureau Twynstra Gudde verkent de mogelijkheden voor een saneringsfonds voor overtollig zorgvastgoed. Het fonds moet kleinere instellingen in de langdurige zorg ondersteunen bij de hervorming van hun zorgaanbod.
Zorgvastgoed400.jpg
Fotolia.

‘Wij willen optreden als intermediair tussen de zorginstellingen en de beleggers in zo’n fonds en we willen de start van het fonds managen. Zorginstellingen hebben belangstelling en we zijn in gesprek met financiële instellingen’, aldus Dennis Christmas, managing partner van Twynstra Gudde Zorg. Hij denkt aan een fonds met een omvang van 500 miljoen tot 1 miljard euro. ‘Het fonds moet wel enige omvang hebben om van betekenis te kunnen zijn. En met een dergelijke omvang is een fonds ook interessant voor Nederlandse pensioenfondsen. Zij kunnen zo een bijdrage leveren aan het oplossen van dit complexe maatschappelijke vraagstuk.’ Andere mogelijke

0
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.