Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tzorg neemt Thuishulp Aveant over in Utrecht

Aveant Thuishulp en Tzorg hebben een akkoord gesloten over de overname van de activiteiten in de gemeente Utrecht. Per 8 september neemt Tzorg 600 thuishulpen en hun cliënten over.
Tzorg neemt Thuishulp Aveant over in Utrecht
Foto: ANP

Aveant Thuishulp is een onderaannemer van Careyn en heeft geen eigen leveringscontract met de gemeente Utrecht. Eerder dit jaar stopte Careyn met de activiteiten rondom de huishoudelijke zorg. Careyn sloot een akkoord met Tzorg over de overgang van contracten en activiteiten. In samenspraak met de vakbonden nam Tzorg de contracten met gemeenten, ruim 4.000 huishoudelijke hulpen en 20.000 cliënten over van Careyn. Een gedeelte hiervan ging reeds per 16 juni over, de overige gemeenten waaronder Utrecht gaan over per 8 september. Ook de activiteiten van Aveant Thuishulp gaan per die datum over naar Tzorg.

Cliënten

Voor  de cliënten verandert niets volgens de partijen; zij behouden hun vertrouwde hulp. De overgang van activiteiten is onder voorbehoud van een positief advies van de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Medewerkers van Aveant Thuishulp komen in loondienst bij Tzorg. Dat neemt hun arbeidsovereenkomst over inclusief minimaal de huidige uren, beloningsniveau en de anciënniteit. Tzorg vindt het belangrijk de huidige relatie tussen medewerker en cliënt zoveel mogelijk in stand te houden. Aveant Thuishulp en Tzorg organiseren komende week een informatiebijeenkomst in Utrecht om alle medewerkers zo goed mogelijk te informeren.

Van den Berg

Mark van den Berg, directeur Tzorg: Deze medewerkers en cliënten verwelkomen we van harte. We helpen cliënten zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in hun eigen, vertrouwde omgeving. We gaan er voor zorgen dat ook hier alle cliënten de zorg krijgen die ze verdienen.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.