Inperken marktwerking helpt bij oplossen personeelstekort

Doekle Terpstra van de Commissie Werken in de zorg is blij met de uitspraken van minister De Jonge over het inperken van de marktwerking in de zorg. Volgens Terpstra raken ze de kern van de aanbevelingen die hij doet om het personeelstekort aan te pakken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Doekle Terpstra: De uitspraken van De Jonge helpen zorgaanbieders.'

VWS-minister De Jonge vindt dat de marktwerking is doorgeslagen. De zorg heeft volgens hem meer samenwerking nodig. Zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten moeten samen de verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheidszorg in een regio, zegt de minister in het AD.

Personeelstekort in regionale context

Formeel moet de minister nog reageren op de rapportage die de Commissie Werken in de zorg heeft opgesteld in december, maar voorzitter Doekle Terpstra adviseerde de minister al in december dat zorginstellingen de samenwerking in de regio moeten zoeken. Volgens hem is een stedelijke omgeving volstrekt onvergelijkbaar met een regio als Limburg. ‘We hebben geadviseerd om naar

0
1116

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.