Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMC Radboud moet radioloog ruim 4 ton betalen

Het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen moet een voormalig hoogleraar en hoofd van de afdeling radiologie een afkoopsom van 4 ton betalen. Dat bevestigt een woordvoerster tegenover artsenblad Medisch Contact.
UMC Radboud moet radioloog ruim 4 ton betalen

Volgens Medisch Contact is het Radboud naast de afkoopsom ook aansprakelijk voor de schade die zijn onterechte ontslag heeft veroorzaakt. In totaal kan de rekening voor het ziekenhuis oplopen tot ruim 9 ton, aldus de advocaat van de radioloog.

Afkoopsom

In 2008 liet het Radboud de vooraanstaande radioloog weten als gevolg van een reorganisatie niet meer met hem verder te willen, en bood hem een afkoopsom van 4 ton aan. Vlak voor zijn definitieve vertrek in oktober werd de hoogleraar echter op staande voet en zonder afkoopsom ontslagen wegens vermeende fraude met kostendeclaraties.Hoger beroep

De man stapte naar de rechter. Volgens hem had het academische ziekenhuis de fraudebeschuldiging opgevoerd om de afgesproken afkoopsom niet te hoeven betalen. Vorig jaar stelde de rechtbank in Arnhem zijn werkgever echter in het gelijk, en veroordeelde de radioloog tot betaling van een schadevergoeding van 177.000 euro. Daarop ging hij in hoger beroep. Uit een recent arrest van het gerechtshof in Arnhem, dat in handen is van Medisch Contact, blijkt dat de radioloog zijn hoger beroep op vrijwel alle punten heeft gewonnen. Het Hof oordeelde dat er geen sprake was van fraude. Weliswaar nam de man in een aantal gevallen te gemakkelijk aan dat bepaalde kosten voor rekening van het ziekenhuis kwamen, maar dit rechtvaardigde geen ontslag op staande voet, aldus de rechters. (Medisch Contact)

1 REACTIE

  1. Deze ellende, zowel voor het Radboud als de radioloog, ius veroorzaakt door de entree van Emile Lohman bij het Radboud, die als een olifant door de porceleinkast banjerde, niet gehinderd door enige kennis van zaken.
    De reorganisatie van Lohman behelsde het gemakkelijke adagium ‘iedereen mag solliciteren op zijn oude baan’.
    Daar zijn meer mensen het slachtoffer van geworden, die niet de moed hadden om meerdere jaren terug te vechten!
    Als ze dat ook aan Lohman opgelegd hadden, had het Radboud jaren onnodig salaris bespaard en een volkomen onterechte afkoopsom.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.